Граничните полицаи да бъдат и пътни полицаи. Такава промяна в правилника

...
Граничните полицаи да бъдат и пътни полицаи. Такава промяна в правилника
Коментари Харесай

Важно! Вече не само катаджии ще ни пишат акт или фиш!

Граничните служители на реда да бъдат и пътни служители на реда. Такава смяна в правилника за работата на Граничната полиция предлага Министерство на вътрешните работи.

Ако тя бъде призната, граничните служители на реда ще могат да стопират коли и да глобяват извършители в периметъра на пропускателните пунктове и граничните зони. 

Освен мигранти, граничните служители на реда да хващат и глобяват нередовни водачи, планува планът.

" Сега единствено пътните служители на реда могат да пишат акт или фиш. Двойният надзор в граничните региони и контролно-пропусквателен пункт - по този начин ще понижим нарушителите “, изясни вътрешният министър Калин Стоянов.

" Само и само в случай че се заплащат санкциите, това е единият от методите да пречупим това възприятие на безотговорност, което от години цари по българските пътища “, добави още той.

Пътните служители на реда от време на време пътуват с часове до мястото на случая.

" Особено при опитите да бъдат превозени, да кажем, група мигранти от точка А до точка Б, много постоянно се открива, че водачите не имат примерно удостоверение за ръководство на моторно транспортно средство “, разяснява пред bTV Радослав Кулеков, заместник-директор на Групово дело " Гранична полиция ".

Според синдикатите промяната е допустима с плануваните още хиляда гранични служители на реда. 

" Да преминат съответното образование по административна активност, тъй като това си има своята специфичност, радикално друга от функционалностите, които е извършват сега “, показват от Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Ако бъде признато решението, ще влезе в действие до месеци.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР